17.8.2021

Logosuunnittelun hinta – mitä logo maksaa?

Jos olet etsinyt vastausta kysymykseen "Mikä on logosuunnittelun hinta?" tiedät varmasti, että eri tekijöiltä saat eri vastauksen. Tässä blogitekstissä käyn läpi logosuunnittelun hinnoittelun taustalla olevia asioita, ja mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitset logon suunnittelijaa.

Read more

4.9.2020

Visuaalinen identiteetti ja milloin se kannattaa uusia

Brändin visuaalinen identiteetti on sen näkyvin ilmentymä, jotain mikä kokoaa yhteen sen miltä brändi näyttää ja tuntuu asiakkaille ja yleisölle. Jos visuaalinen identiteetti vaikuttaa heikolta tai epäammattimaisesti toteutetulta, miksi asiakas olisi kiinnostunut siitä tai ei kääntyisi tasokkaammalta vaikuttavan kilpailijan puoleen?

Read more

20.3.2020

Freelancer graafikko tekee monipuolisesti erilaisia töitä

Freelancer graafikko on monenlaisen visuaalisen suunnittelun ammattilainen. Työ voi olla monipuolista ja vaihtelevaa: itse teen töitä projektiluonteisesti useille eri asiakkaille, joten työpäivät ja -viikot ovatkin usein aika erilaisia. Liikkuminen erilaisten visuaalisten ilmeiden välillä terävöittää silmää ja mielikuvitusta.

Read more

30.1.2020

Mitä taitto on ja miten graafinen suunnittelija tekee sen

Taitto on lyhyesti sanottuna julkaisun elementtien sommittelua ja tyylittelyä tiettyyn muotoon. Jokainen näkee kymmeniä erilaisia taittoja joka päivä, mutta moni ei oikeastaan tiedä mitä taittotyö sisältää. Esitteet, lehdet, mainokset, käyntikortit, kirjat ja nettisivut taitetaan kaikki tietyn näköiseksi, muutoin ne olisivat pelkkää muodotonta tekstimassaa ilman kuvia.

Read more

21.1.2019

Järjestelykysymys

Lisää aikaa kiitos. Mistä sitä kaivetaan? Kaikelle on paikkansa -tyyppinen ajattelutapa on kiva kotona mutta välttämätön tietotyössä. Työpöydän, tiedostojen ja kansioiden on parempi olla virheettömässä järjestyksessä tai muuten työstä ei tule mitään, kun asioiden pitäisi tapahtua nopeasti. Pitää miettiä mitä sovelluksia käyttää viestintään, muistiinpanoihin ja vaikka kuvien hallintaan ja ovatko ne varmasti parhaita omiin tarpeisiin. Mitä yksinkertaisempi asetelma, sitä parempi.

Read more

23.11.2018

Luova suunnittelija haussa – osaaminen titteleiden takana

Luova suunnittelija voi olla nimikkeeltään vaikkapa Creative, graafikko, copywriter tai UI/UX-suunnittelija. Onko näissä titteleissä järkeä ja miten ne oikeasti eroaa toisistaan? Kenet palkkaisit suunnittelemaan nettisivuston tai yritysilmeen? Lue alta kymmenen yleisen luovan suunnittelijan kuvaukset niin olet lähempänä oikean tekijän löytämistä.

Read more

23.10.2018

Mitä graafinen suunnittelija ja AD oikeasti tekee

Kun kerron että olen graafinen suunnittelija ja Art Director, useimmiten seuraa kysymys ”No mutta mitä sä sitten oikeasti teet?”. Enkä ihmettele, suunnittelijoiden tittelit ovat usein epäselviä. Yhdellä sanalla on aika mahdotonta kertoa tyhjentävästi työstä ja osaamisesta.

Read more

© Merja Jaskara Tmi 
Art Direction & Design

Ota yhteyttä

044 2801 860