Kun kerron että olen graafinen suunnittelija ja Art Director, useimmiten seuraa kysymys ”No mutta mitä sä sitten oikeasti teet?”. Enkä ihmettele, suunnittelijoiden tittelit ovat usein epäselviä. Yhdellä sanalla on aika mahdotonta kertoa tyhjentävästi työstä ja osaamisesta.

Jos pitää todella tiivistää, sanon että suunnittelen viestille ulkoasun.

Jos aikaa on muutama minuutti, luettelen palveluitani: visuaalinen suunnittelu, yritysilmeet, viestintä- ja mainontamateriaalit, logosuunnittelu, UI-suunnittelu, kuvitukset ja infografiikat yms. Meilissä tietenkin voin lähettää myös linkin työnäytteisiini.

Näistä molemmista tulee kuitenkin tunne, että aika paljon jää kertomatta. Eikä monelle esimerkiksi UI-suunnittelu kerro juurikaan mitään. Graafinen suunnittelija voi tehdä niin monipuolisesti erilaisia suunnittelu töitä ettei vastaamiseen riittäisi hissimatka, lounas, chai-latte ja afterwork-viini yhteensä. Ainoa järkevä ratkaisu tähän ongelmaan olikin perustaa aiheesta blogi. Ehkä kukaan ei tarkoittanut kysymyksellään mitään näin perusteellista, mutta nyt on liian myöhäistä.

Mietitkö että miten vastaus voi mitenkään olla noin pitkä? No se asia selviää tietenkin, kun luet kaikki postaukseni. Jos päivän kuumin ulkoasu kiinnostaa päivän asukuvan sijaan, tämä blogi on sinua varten.

Kirjoitan mielenkiintoisista asioista liittyen visuaaliseen- ja graafiseen suunnitteluun, brändin kehittämiseen ja UI- suunnitteluun. Tämä tietenkin rajaa samalla osan suunnittelutyöhön liittyvistä asioista pois, eli ne epämielenkiintoisemmat. Se varmaan vaatisi ehkä oman blogin, jossa liikuttaisiin pikselitasolla, suurennettaisiin logoja ja perehdyttäisiin herkullisimpiin HEX-koodeihin. Jätän tämän hautumaan.