Kun kerron että olen graafinen suunnittelija ja Art Director, useimmiten seuraa kysymys ”No mutta mitä sä sitten oikeasti teet?”. Enkä ihmettele, suunnittelijoiden tittelit ovat usein epäselviä. Yhdellä sanalla on aika mahdotonta kertoa tyhjentävästi työstä ja osaamisesta.

Jos pitää todella tiivistää, sanon että suunnittelen viestille ulkoasun.

Jos aikaa on muutama minuutti, luettelen palveluitani: visuaalinen suunnittelu, yritysilmeet, viestintä- ja mainontamateriaalit, logosuunnittelu, UI-suunnittelu, kuvitukset ja infografiikat yms. Meilissä tietenkin voin lähettää myös linkin työnäytteisiini.

Konkreettisesti päivittäisessä työssä brändien ulkoasun kehittäminen ja laadun ylläpitäminen erilaisten viestintä- ja markkinointimateriaalien kautta on Art Directorin ja graafikon työssä useimmiten avainasemassa.

Uudelle yritykselle luodaan visuaalinen ilme ja logo sekä muut tarvittavat viestinnän materiaalit ja olemassa oleva brändi taas voi tarvita päivitystä esimerkiksi nettisivuille, sosiaaliseen mediaan, PowerPoint -esityksiin tai vaikkapa ilmeen mainoskampanjalle tai tapahtumalle. 

Selvityksestä huolimatta minulle jää usein tunne, että aika paljon jää kertomatta, eikä monelle esimerkiksi UI-suunnittelu kerro juurikaan mitään. Tuntuu että Graafinen suunnittelija voi tehdä niin monipuolisesti erilaisia suunnittelu töitä ettei vastaamiseen riittäisi hissimatka, lounas, chai-latte ja afterwork-viini yhteensä. Ainoa järkevä ratkaisu tähän ongelmaan olikin perustaa aiheesta blogi. Ehkä kukaan ei tarkoittanut kysymyksellään mitään näin perusteellista, mutta nyt on liian myöhäistä.

Mietitkö että miten vastaus voi mitenkään olla noin pitkä? No se asia selviää tietenkin, kun jatkat blogini lukemista. Jos päivän kuumin ulkoasu kiinnostaa päivän asukuvan sijaan, olet oikeassa paikassa.

Kirjoitan tässä blogissani mielenkiintoisista asioista liittyen visuaaliseen- ja graafiseen suunnitteluun, brändin kehittämiseen ja UI- suunnitteluun. Tämä tietenkin rajaa samalla osan suunnittelutyöhön liittyvistä asioista pois, eli ne epämielenkiintoisemmat. Se varmaan vaatisi ehkä oman blogin, jossa liikuttaisiin pikselitasolla, suurennettaisiin logoja ja perehdyttäisiin herkullisimpiin HEX-koodeihin. Jätän tämän hautumaan.

Etusivullani näet sekä työnäytteitäni että palvelut-listauksen, info sivuilta voit lukea lisää työkokemuksestani sekä suosituksiani. Jos tarvitset projektillesi visuaalisen suunnittelijan, ota rohkeasti yhteyttä!

Olen myös visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestön Grafian jäsen, heidän sivuiltaan voit myös lukea lisää aiheesta.