Freelancer graafikko on monenlaisen visuaalisen suunnittelun ammattilainen. Työ voi olla monipuolista ja vaihtelevaa: itse teen töitä projektiluonteisesti useille eri asiakkaille, joten työpäivät ja -viikot ovatkin usein aika erilaisia. Liikkuminen erilaisten visuaalisten ilmeiden välillä terävöittää silmää ja mielikuvitusta.

Tämä blogiteksti on pieni kooste siitä, millaisia erilaisia projekteja ja asiakkaita minulla on ollut viime aikoina, ja millaisissa tilanteissa freelancer graafikko voi olla oikea valinta projektiin.

Freelancer graafikko ja suorat asiakkaat

Freelancer graafikko voi olla hyvä valinta projektin visuaaliseksi suunnittelijaksi suunnittelutoimiston sijaan. Freelancerin käyttämisessä on useita etuja jos työhön tarvitaan vaikkapa joustavaa ja nopeaa reagointia:

1. Tiedät kuka suunnittelua tekee
2. Viestiminen on helppoa ja mutkatonta
3. Reagoiminen on nopeaa
4. Voit luottaa siihen, että työsi ovat prioriteetti listan ylimpänä, jokainen asiakas on freelancerille todella tärkeä

Freelancer graafikko voi olla myös hyvä vakituinen lisävahvistus tukemaan ison tai pienen yrityksen viestintä- tai markkinointi -tiimiä. Jos tiimissä ei esimerkiksi ole visuaalista suunnittelijaa ollenkaan tai jos työtä on välillä niin paljon, että lisätyövoimaa tarvitaan ruuhkatilanteesta selviämiseen.

Asiakasprojekteja

Suorat asiakkaat lähestyvät minua useimmiten graafisen suunnittelun tiimoilta, esimerkiksi visuaalisen ilmeen päivityksen, logosuunnittelun tai uusien painomateriaalien suunnitteluun liittyen.

Forenom markkinointitiimiä olen ollut tukemassa jo vuoden verran tehden graafista suunnittelua rakennusten opasteisiin, teippauksiin, esitteisiin ja muihin painotuotteisiin eri kohteisiin Suomessa ja Ruotsissa. Hotellien ja hostellien materiaalien suunnittelu on teknisesti tarkkuutta vaativaa ja kivan erilaista suunnittelutyötä, koska graafinen suunnittelu tiloihin vaatii hieman erilaisten asioiden huomioonottamista kuin vaikkapa esitteiden taitto.

Meluton Oy:lle suunnittelin logouudistuksen sekä uuden ilmeen myyntiesitteille. Tässä projektissa oli tärkeää säilyttää perheyrityksen pitkään säilyneen logon peruselementit, mutta tuoda siihen moderni muoto. Esitteiden uudistuksessa otetiin huomioon helppolukuisuus ja se että tuotteet ja niiden ominaisuudet tulevat parhaalla tavalla esiin. Katso Meluton projekti.

Meluton logon ja esitteiden uudistus.
Meluton logon ja esitteiden uudistus

Ravintola ja catering yritys Mikokit Oy:lle olen tehnyt erilaisia töitä liittyen ravintoloiden ilmeisiin, esimerkiksi Caprese -ravintolan sekä Pose G -festari cateringin logosuunnittelu.

Jani Saajanahon kanssa teimme yhteistyössä Valamiksen brändi-videon, jossa esitellään miten Valamiksen tarjoama teknologia käytännössä toimii. Jani teki tähän projektiin sekä storyboardin että motion osuuden, minä suunnittelin grafiikat eli sen miltä lopullinen video näyttää. Katso Valamis projekti.

Freelancer graafikko ja suunnittelutoimistot

Freelancer graafikko tekee monesti myös yhteistyötä eri suunnittelutoimistojen kanssa suorien asiakkaiden lisäksi. Freelancer suunnittelijan palkkaaminen on hyvä apu ruuhkahuipuista tai muista poikkeustilanteista selviämiseen ilman vakituisen lisätyövoiman palkkaamista.

Photo by Mimi Thian on Unsplash

Luotettava freelancer graafikko voi olla kiinteä osa toimistoa – minuun otetaan yhteyttä silloin kun tilanne vaatii, mutta tulevaisuudesta ei tarvitse tietää sen tarkemmin.

Asiakasprojekteja

Tunnetut mainostoimistot luottavat osaamiseeni, ennen freelanceriksi ryhtymistä olin kahdeksan vuotta töissä mainos- ja digitoimistossa joka tunnetaan tällä hetkellä Mirum Agency:na. Heidän kanssaan olen jatkanut yhteistyötä myös freelancerina ja tehnyt kaikenlaista esitteistä nettisivujen UI-suunnitteluun ja somemainoskampanjoihin. Viimeksi brändeille kuten Finnair, Nokia ja Ferratum.

20/20:n kanssa olen tehnyt yhteistyötä jo muutaman vuoden, tehden esimerkiksi erilaisten esitteiden taittoa, nettisivujen tai demojen UI-suunnittelua, PowerPoint-esitysten visualisointia sekä PowerPoint -master pohjien määrittelyä ja messumateriaalien graafista tuotantoa.

Viime vuoden lopulla tein yhteistyötä TBWA:n kanssa sekä olen myös tehnyt töitä Dynamo&Son:ille.

Jos tarvitset suunnittelijaa projektiisi, ota yhteyttä vaikka jo tänään, niin jutellaan miten voin olla avuksi!